Vinst, förlust eller oavgjort?

Detta är ju den eviga frågan när det kommer till fotboll, eller någon annan sport för den delen. Hade man vetat detta i förväg skulle man ju kunna hämta hem storvinsterna varje gång man spelade, men det är nog lika sant att säga en stor del av glädjen med sporten skulle försvinna.

Fotboll och spel med pengar har länge varit sammankopplade. Vi blev introducerade till stryktipset för över 80 år sedan, 1934 för vara exakt, och det finns kvar i nästan exakt samma form idag. Den stora skillnaden är ju att vi nu kan hitta odds och göra alla våra satsningar på nätet om vi så önskar. Som det blivit mer lättillgängligt har det även blivit mer populärt att spela på fotboll och alla möjliga andra sporter också.

Det mest klassiska spelsättet är ju såklart de tre valen som fick namnge denna artikel: vinst, förlust eller oavgjort, även känd som 1×2. Och medan detta egentligen täcker alla baser för hur en match egentligen kan sluta finns det idag även andra sätt att spela på fotboll. Vi talar då om så kallad livebetting.

Så vad är livebetting? Det enklaste sättet att beskriva det är satsningar man kan göra under själva matchens gång. Detta kan naturligtvis inkludera en satsning på vem som kommer att vinna eller att det blir oavgjort, men man kan även satsa på exakt vad det blir för slutresultat, vem som kommer att göra nästa mål eller till och med saker som hur många hörnor det kommer att bli under matchens gång.

Livebetting ger alltså möjligheten att ta göra satsningar utöver det normala och kan vara ett roligt sätt att ge lite extra spänning till många ögonblick i matchen. Det kan ge upphov till underliga situationer som att man hoppas på att sitt lag missar målet för att spelaren man satsade på skulle göra nästa mål inte är den som kommer rusande i full fart mot målet.