Upplev världens bästa liga på plats i Spanien

Det finns inget snack om vilken liga som är bäst. Resonemangen är många, först och främst har du två av världens bästa lag här. Real Madrid och Barcelona har inte bara de största fotbollsstjärnorna utan har även de mest välfyllda skattkistorna. Även de ”mindre” lagen i La Liga, den högsta divisionen, har vunnit stora turneringar flera gånger. Kolla bara på Atletico Madrid som har vunnit Europa League flera gånger, vann Copa del Rey-finalen mot storebröderna Real Madrid, vann ligan och var ytterst nära på att vinna även Champions League-finalen. Allt detta under säsongerna 2012 – 2014.

Vad exakt det är som gör den spanska ligan så bra är svårt att sätta fingret på. Det kan mycket väl ha att göra med den goda ungdomsutvecklingen i landet. Både Barcelona och Real Madrid tar vara på sina inhemska talanger. Det gäller även många andra lag som exempelvis Valencia eller tidigare nämnda Atletico Madrid. Sedan har det länge utövats en offensiv fotboll i Spanien. De har rönt stora framgångar även internationellt, med undantag för den senaste VM-turneringen under 2014.

Se de bästa lagen live

Att se när världens bästa spelare utmanar varandra är en fröjd för både sinne och själ. Det är otroligt inspirerande att se hur spelare som Messi och Christiano Ronaldo får till sina finter i blixtfart. Detsamma gäller elegansen hos mittfältare som Xabi Alonso och Iniesta. Att se Spanska ligan på plats är något alla fotbollsälskare måste göra någon gång i livet. Det går att boka biljetter till matcherna tidigt eller på plats några dagar innan. Om du vill se de bästa lagen spela, som exempelvis Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid, så är det smart att boka upp sig tidigt. Dessa matcher får nämligen slut på biljetter snabbt och de som sedan går att få tag på sista dagarna före matchen är mycket dyrare än vanligt. Det är inte så konstigt heller, alla vill ju se de bästa spelarna!