Spela på fotboll

Man behöver inte spela fotboll för att njuta av det eller tycka det är kul. Man kan lika spela på fotboll: väldigt vanligt under större matcher, men även lokala fotbollsmatcher kan man ibland lägga odds på. Hur börjar man?

För att komma igång med spel på sport, måste man hitta en lämplig sajt. Företag som även tillhandahåller casino och poker brukar vara de solklara alternativen, många av dessa har även sportsbetting.

Oddsen kan skilja sig på de olika sajterna, så håll utkik efter vilken spelsajt som har de bästa oddsen enligt ditt tycke. Du kan behöva skapa ett konto på fler än en sajt eftersom ibland kanske Betsafe har de bästa oddsen, men i nästa match märker du att NordicBet har de bättre oddsen.

Ju mer sannolikt det är att ett lag vinner, desto lägre odds får dem. Om Zlatan spelar mot din granne är väl chansen störst att Zlatan vinner? Då får alltså Zlatan det lägsta oddsen, kanske runt 1.00. Detta betyder att om du satsar 100 kronor på att Zlatan vinner, så kommer du att få 100×1.00 kronor om han vinner. Det är ju ett väldigt tråkigt odds att spela på, eftersom du endast får tillbaka exakt samma summa som du satsade.

Men låt oss säga att din granne är Ronaldo och han ska möta Zlatan: då är det lite mer spännande och ovisst vem som faktiskt vinner. Det gör att Zlatan får sämre odds eftersom han inte längre är en självklar vinnare: spelsajten kanske ger honom 2.50 i odds. Det är roligare att spela på. Om du satsar på att Zlatan vinner, har du chansen att vinna 100×2.50 kronor, alltså få tillbaka de hundra kronor som du satsade, plus 150 kronor till!