Senaste från Allsvenskan

Vi är inte ens en tredjedel in i allsvenskan men en hel del har redan hänt och vi förväntar oss att en massa spänning i veckorna och månaderna framöver.

IFK Göreborg vs AIK

Att det har gått bra för IFK Göteborg har knappast undgått någon, och häromdagen fortsatte de att visa varför de hör hemma på sin nuvarande plats i toppen.

Det var minst sagt en tung match, den var ordentligt fysisk och det tacklades hejvilt i närkamp. Domarna hade helt klart ett tufft jobb under matchen och man såg ofta Jonas Eriksson med fingret pekat mot en eller annan spelare.  Lasse Vibe citerades säga då matchen var över att ”domaren gör en helt fantastisk match. Någon med mindre erfarenhet hade nog slängt upp fler kort.”

Man trodde att AIK skulle lyckas utmana Göteborg när Henok Goitom nickade in ett mål, med det dömdes tyvärr bort för offside. Det uppstod i alla fall inte mycket protester kring detta. I slutändan blev det 3-0 till Göteborg.

Kollar man på oddsen är nu Göteborg en solklar favorit att vinna sin nästa match med 1.58 mot 5.70.

BK Häcken vs Malmö FF

Inte en enda förlust mot Malmö FF i fotbollsallsvenskan sedan 2011, det är absolut imponerande, det måste till och med Malmösupportrar medge. Också denna match slutade 3-0.

Malmö har andraplatsen och Häcken ligger ända nere på plats nummer 8, så man måste börja fundera om detta helt enkelt är något som verkligen sitter i huvudet på Malmö vid det här laget.

Åge Hareide sade efteråt att han var mycket besviken på sitt lags fysiska spel när det regerande mästarlaget åkte på sin första förlust för säsongen. ”Fotboll är en kamp och det var ingen kamp från vår sida”, sade Hareide slutligen.

Vi får se om detta bådar gott för Häcken i deras uppkommande match och om Malmö kommer tillbaka med nya krafter.