Planering gör en bra fotbollsresa

Någon gång i sitt liv, kanske helst flera, bör man släppa allting och låta fotbollsgalningen inom sig härja fritt. Att resa runt och följa favoritlaget, se alla deras matcher live och alltid vara bland de trogna som befinner sig på läktaren är en härlig känsla.

Det är inte bara en chans att se fantastisk fotboll, utan också en tid av gemenskap. Du lever och andas fotboll tillsammans med laget, dina vänner och resten av hejaklacken. För att genomföra en sådan resa krävs det lite planering. Alla har i och för sig olika budgetar, vilket kommer att få resorna att skilja sig åt en smula, men mycket överensstämmer oavsett bakgrund. Det handlar om passion och det handlar om upplevelser!

Är det söderut du ska bege dig, för att lyfta fram Barcelona eller vilket lag du nu hejar på, är kanske det viktigaste en passande tröja. Du måste ju visa upp dig själv som supporter och ge laget stöd. Lagets färger behöver absolut inte vara begränsade till tröjan, utan kan finnas över hela dig. Shorts, byxor, strumpor, hatt och ansiktsmålning! Visst ger dessa färger dig en kick, men tänk på att de inte hjälper mot väder eller vind. Glöm därför inte att ta med lämpliga kläder, utifrån resmålet förstås.

Glöm inte heller bort någon form av kamera. Självklart vill du föreviga dessa fantastiska stunder och ha kvar som inspiration inför framtiden. Det låter kanske negativt, men du borde också planera utefter värsta tänkbara scenario. Se till att ha numret till din bank och teleoperatör nedskrivet för hand: om någon stjäl dina värdehandlingar eller telefon vill du snabbt kunna spärra dem. Förvara aldrig pass tillsammans med kontanter eller ID-kort, om du tappar ena har du åtminstone kvar den andra.