Manchester City – Ett lag med resurser

Ett fotbollslag som växt kraftigt det senaste åren i den Engelska högstaligan Premier League är Manchester City. Med nya ägare har klubben fått ett ekonomiskt uppsving som är få andra klubbar förunnat, något som till stor del ligger till grund för den senaste tidens framgångar. 

Manchester City är en anrik klubb som grundades redan 1880, dock under annat namn, ett namn som kom att ändras två gånger till innan man 1894 antog dagens form, Manchester City FC. Genom åren har otaliga duster utkämpats mot stadens andra hemmalag Manchester United, ett lag som alltid varit i framkant i jämförelsen mellan det båda, men kanske ett faktum som är på väg att suddas ut.

Säsongen 2011/2012 lyckas City med bedriften att stå överst i England och att vinna det prestigefyllda Premier League. Det var då hela 44 år sedan det sist hände, en vinst som förmodligen inte varit möjlig utan de nya ägarna till klubben. 2008 köptes nämligen majoriteten av aktierna i City av Abu Dhabi United Group, ett minst sagt rikt investmentbolag ifrån Förenade Arabemiraten. Utan att ha alla siffror på papper kan vi ändå konstatera att det sedan dess skett enorma spelarinvesteringar, exempelvis betalade man hela 380 miljoner kronor för värvningen av den Brasilianska supertalangen Robinho, något som inte ens Chelseas Abramovitj var beredd att matcha.

Fotboll är även en sport där det tippas kraftigt, inte minst på matcher inom Premier League och inte minst på City. Många fans gillar att krydda på spänningen lite extra inför ett möte genom att sätta en slant på favoritlaget. Vinst i dessa fall betyder därför dubbel glädje för åskådaren, men vi har också de som aldrig skulle komma på tanken att sätta pengar på viktiga matcher, då många tror att detta är något som för med sig otur och därför väljer många inbitna fans att inte riskera något.

Om du sållar dig till de mindre skrockfulla och dessutom gillar att sätta en slant då och då kan det vara bra att ha koll på spelbolagen i fråga. Vissa spelbolag lämpar sig bättre än andra när det kommer till ren sportsbetting och dessutom skiljer de sig rejält när det kommer till de olika välkomsterbjudandena och dylikt.