Bra fotbollsutrustning

När man spelar fotboll kan man tycka sporten i sig inte kräver särskilt mycket utrustning jämfört med andra sporter, så som ridning och hockey. Men när man spelar professionellt eller ungdomar som spelar i lag behövs trots allt en hel del förutom ett par bra skor och en boll.

Det finns sedan år 1863 regler utgivna av det engelska fotbollsförbundet som reglerar det som man får använda inom fotbollen, även om dessa har reviderats och anpassats till modern tid. I Wikipedia kan man läsa om att det tidigare var förbjudet att använda spikskor eller järnplattor på skornas undersida så att inte skada orsakades.

I dag består en spelares utrustning av en tröja eller skjorta med ärmar och kortbyxor. Om man bär kläder under så ska dessa vara i samma färg. Till det bärs strumpor och skor. Benskydd får användas, men de ska täckas av strumporna och de ska vara i plast, gummi eller dylikt. Målvakten får dessutom bära handskar.

Vid matcher ska två lag ha kläder i färger som skiljer sig från varandras och domarens färg. Målvaktens klädsel ska dessutom vara i en annan färg.

Eftersom det alltid finns en viss risk för skador när man idrottar är det viktigt att ha rätt utrustning som håller måttet. Benskydd som är hela och sitter rätt förhindrar skador från sparkar. Fotriktiga skor som är anpassade till att spela fotboll i, som är en sport med mycket rörelse, är viktigt så att inte vaderna, knäna eller musklerna belastas fel och det uppstår skador. Många provar ut sina skor på ett löpband där man kan se hur man sätter i foten när man springer. Även fotvalvens och fotens form och den egna vikten har en betydelse när det gäller att hitta rätt sko till rätt fot.

Utrustningen till fotboll utvecklas hela tiden och det kommer nya produkter med nya förutsättningar. På internet finns allt du behöver till fotboll och de finns hela tiden det senaste på marknaden.