Allsvenskan 2015 – inför sista veckan

Nu är det så nära att man kan känna spänningen i luften, lördagen den 31 oktober så kommer alla de kvarvarande matcherna att spelas och sedan kommer vi att ha en ny svensk mästare!

Låt oss titta på vad ställning är i toppen:

  1. IFK Norrköping – 63 poäng
  2. IFK Göteborg – 62 poäng

Både dessa lagen har chansen att ta mästartiteln från det andra, men självklart är det Norrköping som ligger bäst till. Det finns många potentiella utkomster av detta Så länge de vinner sin match spelar det ingen roll hur det går för Göteborg.

Om Norrköping spelar oavgjort kan då Göteborg ta titeln både om de vinner eller spelar oavgjort eftersom de ligger på +30 målskillnad och Norrköping bara ligger på +25.

Så vi går då vidare att titta på vilka matcher som kommer att spelas på lördag:

  • IFK Norrköping – Malmö FF
  • IFK Göteborg – Kalmar FF

Norrköping får alltså möta de regerande mästarna som just nu ligger på fjärde plats med 54 poäng. De flesta verkar vara överens om att det är väldigt jämnt mellan dessa två lag men många verkar tro att Malmö har en större chans att vinna.

Går vi över och tittar på Göteborgs match så är det inga tvivel från experterna vilka som kommer att vinna, Göteborg är den klara favoriten och bör inte har några problem mot Kalmar som på en 13:e plats precis verkar klara sig från att behöva spela kvalspel om Superettan.

Är man intresserad av detaljer kan man besöka Tippat.se som kan guide en till mer konkreta odds. Eftersom det är så jämnt mellan Norrköping och Malmö kan man även titta efter deras speltips och se om de har något speciellt att säga om denna.

Pressen verkar ju i alla fall ligga på Norrköping att vinna sin match mot Malmö, för alla verkar ju förvänta sig att Göteborg kommer att bli segrande i sin.